Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2018 15:07 - Делио, задръж ги!
Автор: sportcom Категория: Спорт   
Прочетен: 269 Коментари: 0 Гласове:
0



Не е лесно да си почитател на "Левски" в днешно време. Девет години без трофей, а  почти винаги, когато отборът е близо до него, изскача по някоя "Славия" с Георги "ега ти Буфона" Петков на вратата и прецаква намеренията на "синята" публика да празнува. Току-що изминалия сезон не направи изключение. "Левски" не спечели финала за Купата, остана много далеч от титлата, а за да се класира в "Лига Европа" се наложи да мине през плейоф с "Черно море". Нейсе, там поне съставът на Делио Роси спечели категорично и даже вкара четири гола в рамките на въпросния двубой. Не е лошо като за треньор, който до неотдавна отнасяше критики, че е едва ли не най-дефанзивното изчадие на света. 
Сега предстои да бъде отворен летния трансферен прозорец и пред "Левски" стои реалната опасност да загуби двама от най-големите си бойци. Договорите на Роман Прохазка и Васил Панайотов изтичат, а ръководството си прави очевидни оглушки по въпроса за нови такива. Защо, бе, чоджум?! Словакът така се раздава във всеки двубой, че "сините" фенове даже спряха да го броят за чужденец, а и практически може да играе навсякъде. Вярно е, понякога допуска фрапантни грешки, но който е безгрешен, нека пръв го замести в състава! Няма да се намери такъв, нали? Помните ли първия му период на "Герена"? Изгеждаше така, сякаш никога не е играл организиран футбол, получаваше повече освирквания и от противниковите футболисти и в крайна сметка беше преотстъпен на "Спартак" (Търнава) и сякаш отписан за "Левски". Но се завърна със заявката, че ще се докаже и го направи. Играе със сърце и душа, запълва всички "дупки" в схемата, когато има нужда от това и реши не един и два мача, в които целия състав се представяше трагично.
Васил Панайотов пък пристигна от някакъв толкова жалък полски отбор, че не съм сигурен дори в самата Полша колко души знаят за съществуването му. И бързо показа, че въпреки скроманата си кариера, всъщност притежава в доста задоволително количество необходимите качества за един опорен халф. Бори се за всяка топка, в повечето случаи успешно, има добър поглед върху играта, не се страхува да обстрелва противниковата врата дори от Франкфурт на Майн, дето се вика, а и колкото повече се поти, сякаш по-енергичен става. Същински Веско Маринов на футбола, ако можете да обърнете това сравнение в положителен смисъл. А в "Берое" даже не помнят, че този футболист сравнително доскоро  беше техен, защото там не остави никаква следа. Което очевидно говори за доброто му развитие в рамките на сравнително кратко време. Дори когато изгуби титулярното си място за сметка на Кали Тиам, Васко не се срина психически и продължава да показва максимума от възможностите си всеки път, когато му бъде даден шанс.
Затова каквито и намерения да има Делио Роси относно предстоящата селекция, първата работа на италианеца би трябвало да бъде да убеди "синьото" ръководство да задържи тези двамата. Ясно е, че за целта ще са необходими повишени заплати, особено с оглед на факта, че за подписите им има реална конкуренция от чужбина, но те заслужават това. А и двамата декларираха ясно, че искат да останат на "Герена" и при добри условия и нормално отношение ще преподпишат без проблем.
Задръж ги, Делио! "Левски" ще има още нужда от тях.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sportcom
Категория: Спорт
Прочетен: 6801
Постинги: 5
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930