Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2018 20:33 - Десет атрактивни прогнози за Световното
Автор: sportcom Категория: Спорт   
Прочетен: 465 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.06.2018 20:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 И тъй, намираме се в навечерието на не знам кое си поред Световно първенство по футбол. От личен опит знам, че любителите на залози вече напрягат до степен на самотормоз своите алчни за големи печалби мозъци. Затова реших да им помогна да загубят парите си (което им се случва ежедневно) или да нагушат големите пачки (90% от тези, които твърдят, че им се случва често, много лъжат) с десетина прогнози, предлагащи атрактивни коефициенти. Не претедирам да съм Лампардът на предвижданията, (демек не съм познавач от световна класа), но си поиграх да поанализирам това-онова и ето до какви изводи стигнах:
image

1.Русия ще отпадне на осминафинал (коеф. около 2,50-2,70) или на четвъртфинал (коеф. около 3,80-3,90):
"Сборная" е в обща група с Уругвай, Египет и Саудитска Арабия. Ако приемем, че "урусите" със сигурност ще продължат напред, а арабите са пълни аутсайдери, то битката за втората позиция ще бъде между Русия и Египет. Африканците изживяха голям стрес от факта, че звездата им Мохамед Салах се контузи и ще пропусне първите две срещи от форума. А втората от тях ще е именно директния сблъсък с Русия. В комбинация с традиционното за подобни форуми съдийско подпиране в полза на страната-домакин, шансът Русия да прескочи групата е огромен. Оттам вече вариантите за съперник на осминафинала са Испания, Португалия, Иран и Мароко. Ако се падне "ла фурия", то "сборная" ще е дотам, но всяка от другите три опции е приемлива (Кристиано Роналдо може да е добър, колкото си иска, но понякога това не стига, питайте Владо Стоянов). Ако руснаците успеят да се доберат и до четвъртфинала, това ще е почти надскачане на собствения им потенциал, а там когото и да срещнат, все ще е твърде по-класен. Затова ви съветвам да заложите равни суми на двете предложени опции - все ще сте на печалба, която и от тях да се получи.

2.Белгия ще стане Световен шампион (коеф. около 12,00):
Знайни и незнайни (аз съм от вторите) специалисти из цялата планета клиширано повтарят, че с оглед на потоците най-вероятния финал ще бъде между Бразилия и някого измежду Германия и Испания и че бразилците ще спечелят. Сериозно, това са девет от всеки десет прогнози, които чета, сякаш не предстои Мондиал, а "Купа на трите нации". Ай сиктир, бе! Ами къде забравяте Франция с нейните блестящи изпълнители във всяка зона от вратата до върха на атаката? Ами Аржентина, която може и с много зор да се класира за Световното, но си е Аржентина с Меси, Агуеро, Дибала, Ди Мария...? И още редица други, сред които най-вече Белгия. Та на белгийците и дълбоките им резерви са мечта за всеки уважаващ себе си отбор (като изключим вратарския пост, там освен Куртоа другите са като Ники Михайлов с тежък махмурлук), а самия факт, че селекционерът Роберто Мартинес може да си позволи да остави извън състава жесток халф от световна класа, какъвто е Раджа Наинголан, говори за потенциала на това поколение. А и наставник, който е печелил ФА Къп с "Уигън" ("Уигън", по дяволите) не бива да бъде подценяван.

3.Англия ще стане Световен шампион (коеф. около 18,00)
Не е смешно. Реалистично е. Знам, че огромна част от футболните фенове в България (особено онези, които са дотолкова влюбени в Примера дивисион, че онанират даже на "Жирона" - "Леганес") обичат да се примиват на "английските дървари", които все нямат сили за повече от четвъртфинал (освен през 1966-а), ама този състав на албионците не е за подценяване (освен ако Пеле не вземе да го обяви за фаворит, тогава го отпишете). Та, в стил "Това са моите принципи, но ако не ви допадат, имам и други", аз ви казвам, че ако Белгия не ви устройва, ви предлагам Англия като друг възможен шампион, обложен с коефициент, висок колкото Монтблан. К"во им е? Гарет Саутгейт е умен треньор, който се отличаваше с видим интелект още като футболист. Хари Кейн пък вкарва като разпран по всяко време на годината, освен през август, а и ще има зад гърба си Деле Али и Ерик Дайър, с които е достатъчно добре сработен от "Тотнъм". Защитата е малко под съмнение, барабар с всяка опция за вратар, която ви хрумне и може да допусне повече попадения от здравословното, но нападението вече споменахме колко е добро, та ще наваксва. Защото ако Кейн няма ден, то Варди ще има. Или пък Рашфорд. Абе, опциите са много.

4.Дания ще отпадне на осминафинал (коеф. около 2,70-2,80)
"Червеният динамит" вероятно ще се класира на второ място в своята група, където фаворит е Франция, а останалите конкуренти са Перу и Австралия. Ама колко пък да са конкуренти, като Кристиан Ериксен може и сам да си ги победи. Оттам нататък обаче следва среща с победителя в група "D", а той сигурно ще е Аржентина. 

5.Дания - Франция - Х (коеф. около 3,80-3,90)
Това за коефициента важи само ако заложите отсега на тоя мач, иначе докато дойде време за него, ситуацията ще е друга, съответно и цифрите. Но моята логика е следната. Двата европейски тима в група "С" ще се срещнат чак в последния кръг и допускам, че това ще е директен сблъсък за първото място, след като са взели пълния комплект точки от двубоите си с Перу и Австралия. Французите ще са с по-добра голова разлика заради по-класното си нападение, съответно равенството би ги устроило напълно. "Петлите" имат навик да не влагат излишни сили в груповата фаза, когато това е ненужно (а понякога и когато е нужно, спомнете си 2002-а), затова не мисля, че ще се стремят да спечелят на всяка цена този мач.
image
6.Сърбия ще отпадне на осминафинал (коеф. около 3,00)
При наличието на Бразилия в грпа "Е" победителят изглежда предизвестен, а в битката за второто място ще се вкопчат Коста Рика, Швейцария и Сърбия. Отборът от Централна Америка игра на четвъртфинал преди четири години в Бразилия, но сега това едва ли ще се повтори, защото качеството на състава отдавна не е толкова високо. Като цяло единствено стражът Кейлор Навас е от световна класа, но всички знаем, че един вратар не може да бъде цял отбор, освен ако не е 42-годишен пазарджиклия в  "Славия", но тук случаят не е такъв. Швейцария има своята прилична история на световни първества, но тук едва ли ще достигне по-далеч от груповата фаза, защото сърбите са много по-добри.  Вижте им само халфовата линия, която изобилства от качество - Адем Ляич, Неманя Матич, Сергей Милинкович-Савич... Швейцарците просто нямат какво да противопоставят на това, а костариканците още по-малко. А защо сърбите ще отпаднат точно на осминафинал? Защото там ще ги чака победителят от група "F", който почти няма как да не е Германия.

7.Уругвай ще отпадне на четвъртфинал (коеф. около 4,20)
По-нагоре в този маериал стана дума, че "урусите" са фаворити за първото място в група "А". Което означава, че ще се срещнат с втория от група "В" на осминафинал, а те са способни да отстранят всеки от тази група, дори Испания и Португалия, за Иран и Мароко да не говорим. Затова си заслужава риска да ги предвидите като четвъртфиналисти, а там вече зависи от съперника, но вероятно ще отпаднат, трудно ми е да повярвам, че ще се наредят чак в Топ 4. Тук възниква резонния въпрос "Каква, бе, авторе, да ти се невидят и прогнозите улави, е логиката отбор, който според теб може да бие Испания или Португалия, да не е способен да стугне до полуфинал?". Ми де да знам, прекалено оптимистично (от уругвайска гледна точка) ми се вижда.

8.Мароко - Иран - Х (коеф. около 3,00)
Вече споменах, че тези отбори са в компанията на Испания и Португалия, което означава, че нямат почти никакви шансове за класиране във фазата на директните елиминации. Вероятно и те го осъзнават достатъчно ясно, но пък едва ли някой от тях ще иска да си тръгне от Мондиала с нулев актив, поради което срещата помежду им, която ще е мач номер 1 в групата, като нищо може да се превърне в едно миролюбиво, примиренческо равенство. Просто не вярвам който и да било от двата отбора да поеме излишни рискове в този мач, пък и едва ли някой очаква каквато и да било атрактивност в него.

9.Голмайстор - Антоан Гризман (коеф. около 12,00)
Гледайки потоците, Франция ми се струва като един от много вероятните участници в Топ 4, а още от първите два мача (с Австралия и Перу) "петлите" могат да натрупат сериозна голова разлика (за да не се напъват излишно срещу Дания, както стана дума по-нагоре). После, ако нещата се развият логично, възпитаниците на Дидие Дешан биха могли да стигнат минимум до полуфинал, което означава, че ще са сред отборите с най-голям брой мачове на форума, а обикновено голмайстор става представител на някой от тези тимове. Гризи е фаворит за ролята на човека с най-много попадения в този състав, а защо не и на цялото Световно? Човекът е много добър, а и след като обяви, че в крайна сметка едва ли ще иде в "Барселона", това обнадежди допълнително редицата европейски грандове, които мечтаят за подписа му. Едно изящно представяне на шампионата допълнително ще вдигне цената му, а и правото на по-високи претенции при преговорите за личните условия. И това ако не е мотивация...

10.Продължаваща двойка в група "Е" - Бразилия/Сърбия (коеф. около 2,50)

В точка 6 обясних мотивите си за Сърбия, а относно Бразилия е ясно така или иначе. Прогнозата тези два отбора в комбинация да прескочат груповата фаза обаче също не е с лош коефициент, затова не посмях да я пропусна. 





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sportcom
Категория: Спорт
Прочетен: 6735
Постинги: 5
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031